על הבופה:אוזני המן במילוי פרגית חגיגה לעיניים ולפה

אילן ניס No Comments on על הבופה:אוזני המן במילוי פרגית חגיגה לעיניים ולפה

יש כאלה שמחכים כל השנה לפורים מהסיבה הפשוטה שהם 'חולים' על אוזני המן • אוזני המן לא שגרתיים, מפתיעים וטעימים בליגה אחרת • בתאבון

שף אילן ניס סטיילינג מאיה ליבנת הרוש צילום: אנטולי מיכאלו
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

אוזן המן במילוי פרגית ובטטה ברוטב גריל סילאן.

עד היום חשבתם שרוטב מגיע רק כליווי למנה ולא בתוך המנה עצמה. נסו את המתכון הזה ותופתעו לגלות משהו אחר.

לבצק:
500 גרם (2\1 3 כוסות) קמח רגיל
100 גרם מרגרינה, חתוכה לקוביות קטנות
100 מ"ל (2\1 כוס פחות 2 כפות) שמן חמניות
רבע כוס מים
2 ביצים
2 כפיות אבקת אפייה
כפית מלח
2 כפות טימין קצוץ

למילוי:
חצי קילו פרגית טחונה או חזה עוף
כוס וחצי בטטה מגוררת בפומפייה גסה
בצל בינוני
2 שיני שום קצוצות
כף טימין קצוץ
חצי כוס גריל סילאן "תמר כנרת"

להברשה:
2 ביצים טרופות
2 כפות סילאן "תמר כנרת"

אופן הכנת הבצק:
שמים בקערת מיקסר את כל הרכיבים היבשים ואת המרגרינה. בעזרת וו גיטרה מערבלים במהירות נמוכה למרקם פירורי. מוסיפים ביצים, שמן, מים וטימין וממשיכים לערבל למרקם אחיד וחלק. מקררים. בסיר רחב מטגנים במעט שמן את הבצל והשום עד הזהבה ומוסיפים את הפרגית. מטגנים עוד כחמש דקות על אש גבוהה.

מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מוסיפים את הטימין. מוסיפים רוטב סילאן גריל ומבשלים עוד 2 דקות. מקררים ומסננים. מרדדים את הבצק לעובי 5-4 מ"מ וקורצים עיגול בגודל של צלחת. מניחים על תבנית אפייה. שמים במרכז העיגול את המילוי וסוגרים לצורת אוזן המן. מברישים בביצים הטרופות עם הסילאן. אופים בחום של 180 מעלות במשך כ 20 דקות או עד הזהבה. מגישים עם סלט.

באנר 1 בופה



0 תגובות